in

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH
MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH

Večinoma ljudje športne stave jemljejo samo kot konjiček vendar pa se nekje v ozadju skrivajo sanje, da bi to vseeno počeli profesionalno. Naj bom kar odkrit, postati profesionalni igralec športnih stav ni ravno nekaj najlažjega vendar je vsak dan več ljudi, ki prestopijo na profesionalno stran. Popolnoma dosegljiv cilj.

Razmišljate o tem, da bi nekega dne postali profesionalni igralec športnih stav ? Potem podrobno preberite ta članek.

Športne stave in menedžment denarja TO JE PRVI IN NAJPOMEMBNEJŠI DEL!  Tudi, če ste v tem samo zaradi hobija je menedžment stavnega denarja zelo pomemben. Pravilni menedžment stavnega denarja vam omogoča daljše stavljenje in z tem vam poveča možnost zaslužka. Ne pravilni menedžment denarja pa vas bo garantirano popeljal v bankrot na stavnici.

V tem članku vam bom predstavil vse nasvete katere sam želim, da bi se jih naučil hitreje v svoji karieri. Po lažji poti in ne tako, da sem izpraznil stavni račun. Več kot enkrat!

Preberite in upoštevajte, tako se boste postavili v boljši položaj za uspeh!

Luckybet banner
LUCKYBET STAAVNICA

 ZAKAJ JE MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH POMEMBEN ?

Dobro, povedal sem že, da je menedžment denarja pri športnih stavah zelo pomemben. Naj vam še razjasnim zakaj je temu tako.

Kakšne so tri komponente za igranje športne stave?

 1. Izbrati moramo ekipo na katero bomo športno stavo položili.
 2. Potrebujemo športno stavnico kjer lahko športno stavo vplačamo.
 3. Seveda potrebujemo DENAR

Če ste porabili ves vaš stavni denar, prvi dve točki nič ne koristita kajne ?

Menedžment denarja pri športnih stavah je uravnotežen sistem kako ravnati z vašim denarjem tako, da lahko vedno položite stavo. Brez takšnega sistema boste garantirano pristali na NULI kar pomeni pavzo dokler ne naložite novega denarja. Tudi, če ste najboljši igralec športnih stav na svetu brez pravilnega menedžmenta denarja vas čaka NULA.

Večina elitnih igralcev športnih stav sploh ne zmaguje večino stav, če pogledamo njihovo statistiko Win/lose.

Razmerje med dobljenimi in izgubljenimi stavami. Kaj mislite, da bi se zgodilo njim, če nebi imeli pravilnega menedžmenta denarja pri športnih stavah ?   Zmanjkalo bi jim denarja, da bi lahko realizirali svoje dobitke in zaslužili!

Kakorkoli obrnemo je varianca pri športnih stavah še kako zelo prisotna. Nobeden igralec športnih stav ni perfekten tudi elitni ne. Vsak lahko izgubi nekaj zaporednih stav in ravno to nas lahko ob nepravilnem ravnanju z denarjem pripelje…uganili ste na NULO in ponovno moramo začeti znova. Dosti igralcev pa kar izgubi voljo in opustijo svoje sanje.

DODATEN PLUS OB PRAVILNEM MENEDŽMENTU DENARJA PRI ŠPORNTIH STAVAH!

Veliko mojih prijateljev katere sem spoznal ravno v svetu športnih stav je imelo podobne probleme kot sem jih imel sam. Nekaj sem že pisal v drugih člankih o ljudeh kateri nas bodo poizkušali odvrniti od športnih stav. Moji starši so bili popolnoma proti ob začetku športnega stavljenja(v mojih dvajsetih). Vsak dan sama negativnost in spraševanje: »koliko denarja še imaš, si vse izgubil ipd.« Takratni prijatelji so mi pripovedovali o ljudeh kateri so pri stavah izgubili hiše. Sedaj, ko se tako spominjam bi mi marsikateri »saj sem ti rekel« bil prihranjen. Samo, če bi upošteval menedžment denarja.

Pravilni menedžment denarja pri športnih stavah bi mi prinesel dve stvari in mir pred temi negativnimi ljudmi:

 1. Zvišal bi si možnost za uspeh. Najboljša pot je vedno, da pokažeš uspeh. Lahko se pritožujejo, te svarijo ali napadajo ampak, ko vidijo uspeh bodo obmolknili. Saj poznate pregovor »dejanja govorijo glasneje od besed«. Lahko je nekdo zelo negativen in te poizkuša zabiti dol ampak, ko konstantno delaš plus. Teden za tednom takrat na enkrat kar vsi obmolknejo in sprejmejo, da je to posel.

 

 1. Pravilen menedžment denarja pri športnih stavah vam bo prinesel stopnjo poznavalca. Kadar vas bo nekdo vprašal ali pa boste v debati z nekom o športnih stavah in beseda nanese na višino posamične stave. Če bo takrat vaš odgovor naključno velik znesek odvisno od »možnosti« za zmago. Takrat boste v njihovih očeh že odvisni in obsojeni na propad. Kadar pa se vaš odgovor obrne in je matematično dobro začrtana pot. Vaše odločitve pa imajo smisel in niso bazirana na čustvih. Vaši sogovorniki bodo popolnoma drugače gledali na vas. Tudi spoštovali bodo vašo odločitev športnega stavljenja.

 

Ali je bilo to sploh potrebno ? Ali moramo sploh izgubljat čas z razmišljanjem o tem kaj mislijo drugi ljudje ? Logično bi bil odgovor: SEVEDA NE!

V realnosti pa verjetno že sami veste, da ni tako lahko. Soočanje z neodobravanjem vašega najožjega kroga, kateri bi vas naj podpiral pri odločitvah je vse prej kot lahko. Predvsem mnenje družine in partnerja zna včasih bit kar težko za ignorirati. Zato je boljši pristop enostavno pokazati, da mislite resno. Kadar bodo videli, da imate strategijo takrat bodo večinoma bolj razumevajoči.

Ok malo sem zašel iz teme ampak mislim, da je pomembno tudi to.

IZBERITE ZAČETNI VLOŽEK

Prvo kar je potrebno določiti je seveda denar katerega boste namenili športnim stavam. Vaš budžet stavljenja. Najprej naj še nekaj razjasnim. Denar, katerega boste namenili za športne stave naj bo popolnoma ločen od ostalega vašega denarja. Sploh pa od denarja kateri je namenjen plačevanju računov in mesečnih stroškov. Ali vaš denar za športne stave prihaja iz istega računa kot denar za vse ostalo? DA? Potem je čas za spremembo.

Nemogoče je sprejemati odločitve objektivno, če vas skrbi kako boste plačali račune v primeru izgube. Kadar se stori taka osnovna napaka takrat ste pod gromozanskim emocionalnim pritiskom.

Rešitev je, da se ta denar s katerim boste stavili popolnoma loči od ostalega denarja.  Temu rečemo »bakroll«. Ta denar, če ga izgubite vam ne sme zmanjšati kvalitete življenja. Poln znesek je namenjen samo športnim stavam.

Koliko denarja potrebujete za začetek ?

Odgovor je poponoma odvisen od vas in vaše situacije. Priporočam vam, da začnete s številko katero lahko »zapravite« in vas ne boli. Idealno bo, če nikoli več ne boste potrebovali novega pologa na stavnico. Imejte pa v mislih, da je lahko vaša strategija slaba in bo ta denar izgubljen.

bet at home
BetAThome stavnica

Večina začetnikov začne nekje v rangu 100-300€. Tisti kateri pa že na začetku bolj resno zagrabijo pa nekje med 300-1000€. Seveda pa ni omejitev v kolikor imate dober, konstanten dohodek je lahko ta številka višja.

Zapomnite si, da to ni znesek katerega boste položili na eno stavo ali pa izgubili čez vikend. Ideja je, da vam bo ta denar omogočal igranje športnih stav dlje časa idealno bo edini polog. Seveda se lahko zgodi, da se za znesek izgubi sploh v kolikor ste začetnik.

Ko enkrat določite znesek za športne stave vam priporočam, da ga odmaknete od vašega ostalega denarja. Najboljše je uporabiti Skrill ali Neteller in opravit depozit tja. Iz teh dveh spletnih denarnic lahko opravite polog na vse spletne stavnice. Na vsaki izmed obeh lahko naročite tudi kartico s katero lahko direktno dvigujete denar na bankomatih po Sloveniji in svetu.

Ne priporočam pa vam držati tega denarja v gotovini.

 

DOLOČANJE VIŠINE POSAMIČNE STAVE

Menedžment denarja pri športnih stavah je zelo odvisen tudi od višine posamične stave.  Moramo določiti maksimalno višino stave glede na naš znesek namenjen stavljenju.

Pa poglejmo na primeru (vaš bankroll je 500€):

Ideja v svetu športnih stav je, da zmagujemo na dolgi rok.  Športno stavljenje je maraton in ne sprint! To pomeni, da nebi bilo pametno iskati možnosti za podvojitev teh 500€ v enem dnevu. Pomeni, da skozi čas naš bankroll raste, počasi in vztrajno.

Višino stave moramo določiti tako, da naš bankroll lahko utrpi nekaj zaporednih izgub.

Ponovno poglejmo en primer:

 • Našli smo tekmo kjer je kvota 5.0, če to preračunamo v možnosti moramo stavo zmagati v 20%. Takrat bomo na nuli. Kadar pa mislimo, da je realnost za zmago kar 25% takrat smo v prednosti saj je kvota dobra.

 

 • Pa rečimo za lažjo demonstracijo, da je pravilna možnost za zmago 25%. Odločite se, da boste položili stavo 200€

 

Poglejte kako se lahko izteče:

 

 • Stavite 200€ na ekipo A in ekipa A izgubi (-200€)

 

 • Stavite 200€ na ekipo A in ekipa A izgubi (-400€)

 

 • Stavite 100€ na ekipo A saj več denarja ni na razpolago in ekipa A izgubi (-500€)

 

 • Ničesar več ne morete staviti na ekipo A ker je stanje na računu 0 in ekipa A zmaga. Realno stanje na računu pa je še vedno 0 in -500€!

Kadar bi lahko stavili na četrti tekmi ponovno 200€ na ekipo A bi bili na skupno 1000€. To bi za vas pomenilo pokritje vseh zgub, plus realizacijo dobička.

Zgodilo se je ravno to kar ste predvidevali. Ekipa A je zmagala 25% . To pomeni da je ekipa A zmagala enkrat v štirih tekmah. Ker pa je bila kvota zelo dobra bi lahko imeli profit. Vendar zaradi slabega menedžmenta denarja pri športnih stavah tega niste mogli realizirat.

Poglejmo primer če bi stavili 25€ kar je 5% vašega bankrolla.

 

 • Stavite na ekipo A 25€ in ekipa A izgubi (-25€)

 

 • Stavite na ekipo A 25€ in ekipa A izgubi (-50€)

 

 • Stavite na ekipo A 25€ in ekipa A izgubi (-75€)

 

 • Stavite na ekipo A 25€ in ekipa A zmaga takrat dobite stavljenih 25€ nazaj plus dobiček 100€. Kar pomeni da smo po vseh položenih stavah priigrali 25€ po pokritih izgubah.

Ker ste v drugem primeru imeli boljši menedžment denarja pri športnih stavah ste lahko realizirali vaš dobiček.

 

KAKO DOLOČIMO VIŠINO ŠPORTNE STAVE?

Za lažje določanje glede na vaš bankroll vam bom tukaj podal nekaj približnih številk kako izračunati višino stave.

 

 • Stvari se hočete lotiti na varen način? Takrat bi naj višina ene stave znašala 1%-2% vašega stavnega denarja.

 

 • Iščete povprečen pristop? Takrat naj bo vaša stava 3% vašega stavnega denarja

 

 • Hočete staviti bolj agresivno? Takrat naj vaša maksimalna stava predstavlja 4%-5% vašega stavnega denarja.

 

Zapomnite si, bolj agresivno stavite večja je možnost, da vas napake ogromno stanejo!

Kako izgledajo številke v kolikor imamo 500€ stavnega denarja?

Pa poglejmo:

 • Stvari se hočete lotiti na bolj varen način takrat bo stava znašala 10€

 

 • Povprečno bo stava znašala nekje 15€

 

 • Pri agresivnem pristopu pa bo stava znašala kar 25€

 

Opomba: To je višina maksimalne stave!

ALI VEDNO STAVIMO ENAK ZNESEK?

Zelo dobro vprašanje za zgoraj navedeno številko je: »ali vedno stavimo enak znesek?« Odgovor je preprost NE.

Staviti je potrebno znesek kateri je v skladju z vašo stavno strategijo. Zgornji % so vrednosti maksimalne višine ene vplačane stave.

Recimo, da ste dokaj agresivni z menedžmentom denarja pri športnih stavah in stava znaša 25€.

 1. Izbrali smo eno tekmo kjer se vse poklopi in smo trdno prepričani v zmago izbrane ekipe.
 2. Pri drugi ekipi pa so možnosti za zmago manjše vendar je cena glede na potencialno vrednost dobra.

Stavimo na obe ekipi enak znesek ?

Ne!

Na prvo možnost bi jaz položil 25€ na drugo možnost pa nekje 10-15€ .

Nikjer ne obstaja pravilo, da je potrebno vedno stavit enak znesek. Še enkrat, višina stave bo primarno določena v skladju z vašo stavno strategijo. Kakorkoli pa obrnete naj v tem primeru maksimalna stava nikoli ne presega 25€. Tudi, če ste 100% v zmago vaše ekipe.

VARIANCA IN MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH

Pri športnih stavah je varianca neizogibna. Zgodila se bo pa, če vam je prav ali ne. Kako velika pa bo pa določa vaš način stavljenja.

Recimo, da stavimo point spread v NBA bo naša varianca majnša kot, če stavite kombinacijo petih tekem. Manjša verjetnost za zmago pomeni, da bo vaša varianca višja.

Sam stavim na kombinacije in point spread. Pri kombinacijah stavim manj 1% – 2%. Pri point spreadu pa sem na 3%-4%.

RESETIRANJE STAVNEGA RAČUNA

Kaj je resetiranje stavnega računa ? To pomeni, da takrat vzamemo menedžment denarja pri športnih stavah resneje.

Pregledamo rezultat. Glede na ta pregled se odločimo, bomo dvignili nekaj denarja, dodali nekaj denarja ali pa prilagodili stavo glede na novo stanje. To storimo vse na enkrat in v določenem času saj bi z konstantnim prilagajanjem stav enostavno izgubili živce.

Primer:

Začeli smo z 500€ maksimalna stava je znašala 25€. V nekaj urah se nam posreči in naš stavni račun je na 600€ in tehnično je 5% 30€. Torej a bi morali dvignit naše stave ?

Kaj pa če smo začeli z 500€ in izgubili eno stavo ter imamo 475€ ali bi morali spustiti stavo na 23,75€?

Mislim, da je to preveč podrobno in nepotrebno. Razen če se številke hitro spremenijo kjer bi izgubili 1/3 denarja.

Zato uporabljamo reset. Vse številke ostanejo iste za določeno časovno obdobje. Po pretečenem obdobju se določijo nove številke. Kako pogosto boste resetirali vaš stavni račun je odvisno popolnoma od vas.

Sam stavim vsak dan in reset opravim enkrat tedensko. Je pa tako, nekdo, ki stavi več lahko opravi reset na par dni, nekdo ki stavi vsak teden 3x pa mesečno. Kot sem omenil to je odvisno od vas in držite se postavljene časovne omejitve.

Primer:

 • Začeli ste z 500€ in imeli zelo dober teden kjer je bil vaš profit 300€. Vaša spletna denarnica vam kaže skupno 800€. Konec tedna je tukaj in opravili boste reset.

Pri resetu se morate odločiti kaj boste naredili. Povišali vaš bankroll in z tem povečali maksimalno stavo, dvignili profit ali pa opravili kombinacijo obojega. Meni bi na vašem mestu bil absolutno cilj povišat bankroll. Višja stava pomeni več profita!

POSTAVITEV ZGORNE MEJE

Pri igralcih športnih stav veliko opažam, da nikoli ne dvignejo denarja saj jih žene pohlep. Ne bodite tudi vi takšni.

Pri postavitvi zgornje meje je tako, da bomo ta znesek dvignili iz stavnice ko je dosežen ob resetu.

Primer:

Pričeli smo z 500€ in postavimo zgornji limit na 750€. Ob resetu vidimo da na računu sedi 800€. Takrat vzamemo 300€ in jih enostavno dvignemo z naše spletne stavnice. To je naš profit katerega sedaj lahko porabimo v vsakdanjem življenju.

Ta primer naš bankroll postavi ponovno na začetnih 500€ kar pomeni, da se naša maksimalna stava ne spremeni še vedno je 25€.

Kaj se zgodi, če ob resetu kaže naš račun 600€ torej je profita samo 100€ od začrtanih 250€? Takrat, če ne planirate višati vašega bankrolla enostavno pustimo maksimalno stavo kot je, 25€. Pri naslednjem resetu pa ste na 750€ in komaj takrat dvignemo denar. Spet se znajdemo na začetnih 500€.

Upam, da se slednje ne zgodi pa vendarle. Kaj storimo, če izgubimo nekaj stav? Recimo da smo izgubili 4 stave po 25€ v tem tednu in naš bankroll znaša 400€. Takra preprosto določimo manjšo vrednost 20€ ali pa opravimo depozit 100€ kar nam omogoča stavo 25€.

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH – Višanje Bankrolla

Vse kar sem zgoraj opisal pri postavljanju zgorne meje je temeljilo na tem, da naš cilj ni višanje bankrolla. Vsekakor pa vsem svetujem, da postopoma višate vaš bankroll in tako višino maksimalne stave.

Najprej se morate odločiti ali boste ves dobiček namenili višanju vašega bankrolla ali pa boste del dobička tudi dvignili.

Primer:

 • Začeli ste z 500€ in v prvem tednu je vaš dobiček 300€ za skupno 800€ na spletni stavnici.

Kaj narediti?

Lahko se odločite in pustite 100% dobička na spletni stavnici kar vas postavi za naslednje obdobje reseta na 800€ in maksimalno stavo 40€

Boljša pot katero sam še danes uporabljam pa je razdeljenost. Razdelimo naš dobiček na % koliko ga hočemo dvigniti in koliko pustiti na stavnici. Torej imamo 800€ ob resetu vendar nam je cilj stavo dvigniti na 100€. Kar pomeni, da moramo počasi zvišati naš bankroll nekje na 1500-2000€. Odločimo se za 50% – 50%. Torej od 300€ dobička bomo dvignili 150€ in 150€ pustili na spletni stavnici. Kar nas bo za naslednje obdobje postavilo na 650€ bankrolla in maksimalno stavo 32,5€.

Določite višino vaše stave v naprej. Recimo, da se odločite, da bo vaša stava 50€. 50€ je vaša maksimalna stava. Torej za agresivni pristop je dovolj če imaste na stavnem računu 1000€. Vendar v kolikor hočete z tem delati konstanten profit vam priporočam, da spustite agresiven pristop, ko ste enkrat na 1000€ in pristopite k bolj varnemu. 50€ = 3% = 1.666€. Takra pa pričnete dvigovat 100% dobička.

Zakaj ? Ker, ko enkra pobiramo 100% dobička je bolje biti na stavi katera pomeni samo 3% našega bankrolla. To ni nujno potrebno ampak vam toplo priporočam.

 

Druga opcija pa je, da naredimo plan katerega se držimo. Recimo vsak mesec bom svoji spletni stavnici dodal 100€ in tako čez čas zgradimo svoj bankroll. Enako postavite svojo številko in se ustavite ko je dosežena. Ob resetih pa dvigujete če dosežete zgornji limit.

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH IN NEVARNOSTI

Večinoma ljudje mislijo, da je edina nevarnost slabo in nespametno izbiranje samih stav. Dobro, če vedno znova izbirate narobe, boste čez čas izpraznili vaš račun. To pa bo trajalo nekaj časa, če se držite napisanega. Večji problem so nevarnosti katere vam lahko v kratkem času 1,2,3 izpraznijo stavni račun.

 1. KRAJA

Del menedžmenta denarja pri športnih stavah je vsekakor skrb za varnost denarja. Velja za oblike spletnih športnih stav in prav tako za stave v »offline« stavnicah.

Velik problem stav v normalnih stavnicah je sam transport denarja do stavnice in domov ob dobitku. Hitro lahko nekdo izmed »bedakov« dobi idejo, da vam izprazni denarnico na poti. Ja tudi v naši prelepi Sloveniji se to dogaja!

Kadar stavimo na spletu pa ste seveda bolj varni ampak vseeno potrebujemo preventivo. Poskrbeti morate, da skrbno varujete vaša gesla in uporabniška imena. Sam si jih enostavno zapomnim in tudi vam priporočam enako. Spletne stavnice imajo običajno za dvig denarja nekaj varnostnih ukrepov ampak bolje je, da se dodatno zavarujete.

Sam držim na stavnicah samo okoli 30% svojega stavnega denarja ostalo pa razdeljeno na Skrill in Neteller. To tudi vam toplo priporočam. Kajti, če vam vdrejo v spletni račun in seveda denarja ne morejo dvigniti jim nič ne preprečuje staviti z vašimi sredstvi.

 

 1. ALKOHOL IN DROGE

Včasih ste lahko sami največja nevarnost za svoj stavni račun. Kadar kaj popijemo ali pa so v igri droge. Takrat se naše obnašanje spremeni in dosti ljudi mi je že potožilo, da so izgubili ves denar za katerega so trdo delali. Priporočam, da popolnoma prenehate z pitjem v kolikor nimate kontrole. Enostavno smo ljudje, ko nekaj popijemo bolj nagnjeni k rizičnim odločitvam, katere pa nas lahko drago stanejo. Priporočam vam, da vse stave položite prej ko spijete kakršnokoli alkoholno pijačo ali …

Škoda bi bila trdo zaslužen denar izgubiti v nekaj minutah.

 1. EMOCIONALNA NESTABILNOST

Čustvom pri športnih stavah enostavno posvečamo premalo časa. Vsaka tekma na katero stavimo v nas vzbudi neka čustva. Ta čustva, pozitivna, negativna lahko povzročijo, da pozabimo na naš stavni sistem. Velikokrat se to kaže v povišanih stavah (stavimo več kot smo določili)

Kadar imamo dneve ali celo več dni kjer izgubljamo stave takrat smo še posebej izpostavljeni napakam. Tudi sam sem dosti napak storil pred leti, ravno na dneve kjer sem izgubljal. Sem našel tekmo, katera je zgledala dobro in stavil 2x maksimalno stavo v upanju, da pokrijem zgubo. Včasih se je izšlo ampak večinoma ne, pazite! Na dolgi rok vas to stane ogromno denarja pri športnih stavah.

Kakršna koli so vaša čustva in ni važno kako težko je vedno se držite vašega stavnega sistema. Tukaj mora vsak posameznik najti kaj mu pomaga pri kontroli.

>>> Članek na temo čustev pri športnih stavah! <<<

MENEDŽMENT DENARJA PRI ŠPORTNIH STAVAH: ZAKLJUČEK

Kakorkoli, če stavite profesionalno ali samo kot hobi vam resnično toplo priporočam, držite se menedžmenta denarja pri športnih stavah. Nekako se ne sliši dobro, če imamo na računu 1000€ in stavimo samo 20€ na stavo vendar je to najpomembnejše v vaši karieri. ZAPOMNITE SI! ČE NI DENARJA NE MORETE STAVITI zato začnite z menedžmentom svojega stavnega računa že danes!

>>>VELIKO ZMAG VAM ŽELI EKIPA STAVNICA.NET<<<

 

Luckybet banner
LUCKYBET STAAVNICA

 

 

Casino Sistem Štirih Vrtljajev – Ruleta Sistemi