in

11 OSNOVNIH STRATEGIJ PRI ŠPORTNIH STAVAH

11 OSNOVNIH STRATEGIJ pri ŠPORTNIH STAVAH

Dandanes, ko iščemo na spletu kakršnekoli strategije in informacije o športnih stavah, takrat najdemo veliko splošnih informacij za začetnike. Najdemo veliko strategij za napredne igralce športnih stav. Nikjer pa ne najdemo informacij kako lahko začetnik napreduje iz začetniške ravni na naslednjo raven. Na raven kjer lahko začnete uporabljati bolj naprede strategije. Podal vam bom nekaj strategij kako prestopiti raven začetnika pri športnih stavah. KAR 11 OSNOVNIH STRATEGIJ PRI ŠPORTNIH STAVAH! Vsaka od teh enajstih strategij je zelo pomembna pri doseganju donosnih rezultatov v športnih stavah.

1 PRIČNITE Z MALIMI STAVAMI

Kar nekaj časa traja, da se naučite premagati stavnico! Seveda nekateri igralci športnih stav, hitro postanejo uspešni vendar je učenje potrebno tudi pri najboljših igralcih.

Sam sem začel s stavami med 2 in 5 $, dobrih deset let nazaj. Tudi danes vplačam kakšno stavo samo 10€ čeprav si lahko privoščim več. Potreboval sem kakšnih pet let stavljenja, da lahko konstantno premagujem kvote in se ukvarjam z tem profesionalno.

Kadar se odločite za športne stave vam polagam na dušo naslednje. Odločite se koliko denarja imate pripravljenega samo za športne stave. Določite točno številko in to številko delite s sto. Nato dobljen znesek uporabljate pri posameznih stavah. Seveda v prihodnje lahko dodate še nekaj denarja tudi, če napredujete počasi in z tem povečate višino posamične stave. V kolikor se odločite za dvig nekaj denarja, takrat ponovno izračunate novo povprečno stavo.

PRIMER: Pripravljenih imamo 1000€ za športne stave. Se pravi 1000/100 = 10€. Nobena stava naj ne presega vrednosti 10€.

Športne stave niso nikoli 100% dobitne ali pa naredimo kakšno napako pri izbiri zmagovalca. Stave kjer uporabljamo majhen % denarja na računu(bankroll) nas obvarujejo pred velikimi izgubami in prinašajo dobiček na dolgi rok.

2 SKONCENTRIRAJTE SE NA ENO MANJŠE OBMOČJE

Danes ponudniki športnih stav ponujajo ogromno različnih športov in ključnega pomena je izbira ene panoge oziroma enega tipa športov. IZBERITE tudi podkategorijo športa samega. Največ novih igralcev prične s stavami na svojo najljubšo ekipo v kakšni finalni ali polfinalni tekmi. Nato svojo pot v športnih stavah nadaljujejo s stavljenjem na takšnih »velikih« tekmah. To pomeni, da velikokrat stavijo na tekme o katerih ne vedo prav veliko.

Izberite en šport, eno ligo!

Namesto igranja športnih stav na več lig( NBA,NFL,NHL) izberite samo NBA in še to samo recimo 4 različne ekipe.

Koncentracija na manjše območje pri eni ligi nam omogoča boljšo analizo kdo bo zmagal tekmo. To še ni vse, cel čas gradite bazo znanja o ligi in poznate te ekipe in njihove igralce do potankosti. Znanje, katero s časoma postane boljše celo od poznavalcev. Da od tistih kateri postavljajo kvote. Kadar poznamo ekipe bolje od poznavalcev takrat lahko ustvarjamo konstanten profit in se razširimo.

Seveda nekateri igralci športnih stav bodo stavili samo, da so tekme bolj zanimive in ti igralci so pripravljeni tudi izgubit kakšno stavo več.
Odločite se!

Hočete staviti samo zaradi adrenalina ali pa z primarnim namenom zaslužka.

3 IGRAJTE ŠPORTNE STAVE Z IZBIRO ZMAGOVALCA

Veliko stavnic ponuja pri posamezni tekmi vsaj dve obliki športnih stav.

Prva je izbira zmagovalca (moneyline) in druga razlika v točkah (spread). Naj bolj pogosta oblika športnih stav je izbira zmagovalca, ker je enostavnejše. Pri takih športnih stavah je kvota drugačna kot pri razliki v točkah.

Stavljenje pri razliki točk so kvote bližje 2.00 pri obeh ekipah.

Poglejmo primer:

Dallas Mavericks vs Golden State Warriors

Kvote :

Dallas Mavericks  1.4

Golden State Warriors 1.75

Lucky bet promocija
Luckybet.com Najhitrejše rastoča stavnica in sprejema slovenske registracije! Odlične kvote!

Te kvote pomenijo % dobička, ko stavimo na zmagovalca(v tem primeru 40%). Recimo, da vplačamo športno stavo 100€ na Dallas Mavericks, dobiček v kolikor smo imeli prav znaša 40€. To pomeni, da dobimo nazaj vplačanih 100€ plus 40€ dobička kar je 140€ pri dobitni športni stavi. Favorit, katerega so določili pri ponudniku športnih stav ima manjšo kvoto. Če vplačamo pa na drugo ekipo, katera je v tem primeru Golden State Warriors in je športna stava dobitna pa je skupno izplačilo 175€.

Vse kar moramo narediti je izbrati pravo ekipo pa tudi če zmagajo samo za eno točko. Te športne stave so »lažje« kot stavljenje na razliko v točkah. Stava pri razliki v točkah je lahko dobitna tudi če ekipa na katero stavimo izgubi.

Kaj mislim, da je oblika izbire zmagovalca lažja ? Ponudniki športnih stav vložijo ogromno analize v določanje kvot pri »spread« opciji. Seveda to ni najboljše za nas.

Držite se izbire zmagovalca vsaj dokler ne poznate ekip in igralcev do potankosti.

4 RAZUMEVANJE PREDNOSTI DOMAČEGA IGRIŠČA

Pri športnih stavah je prednost domačega igrišča zelo velika in jo je potrebno upoštevati. To se vidi pri vseh oblikah športa, ekipe katere igrajo doma običajno igrajo bolje in na gostovanju slabše. Potrebno se je zavedati te prednosti, katera pa je pri določenih ekipah slabost. Veliko igralcev športnih stav se zaveda prednosti domačega igrišča od spremljanja tekem. Včasih pa dajejo domačim ekipam preveč zaslug kar jih na dolgi rok stane ogromno izgubljenih stav.

Potrebno je razumeti in se poglobiti kako igrajo posamezne ekipe v gosteh proti doma.

Običajno je prednost domačega igrišča velik plus.

5 POIŠČITE NAJBOLJŠE KVOTE

Veliko začetnikov stavi samo pri eni stavnici, kar je velika napaka. Saj imajo različne stavnice različne kvote. Tako ponudniki športnih stav odigrajo veliko vlogo v dobičkonosnosti. Športne stavnice imajo različne kvote pri tekmah. Tako, ko izberemo zmagovalca tekme, moramo poiskati še najboljšo kvoto za to stavo.

To storimo enostavno tako, da pregledamo kvote na stavnicah kjer imamo naložen denar. Zato je zelo priporočljivo, da igrate istočasno na več stavnicah. Dandanes je to zelo enostavno saj vse lahko storimo kar preko interneta. Ponudba športnih stavnic pa je vsak dan večja.

Zakaj bi stavili na tekmo pri enem ponudniku športnih stav, ki ponuja kvoto 1,5. Drugi pa ponuja kvoto za isto ekipo kar 1,7?

6 NE  VPLAČUJTE ŠPORTNIH STAV ZA VŠO EKIPO!

Velika možnost je, da ste prvo športno stavo vplačali ravno zaradi vaše priljubljene ekipe. Seveda ste stavili nanjo. Veliko igralcev športnih stav nadaljuje s stavljenjem na njihovo ekipo. Takrat, ko njihova ekipa zmaga prislužijo še nekaj denarja. Seveda ni nič narobe z tem ampak ni pravi način. Kadar hočemo biti dobičkonosni v svetu športnih stav moramo vse tekme pregledati objektivno. Naša ekipa za katero srčno navijamo pa pomeni, da smo še kako subjektivni.

Naj opišem drugače: če smo pri ekipi s srcem bomo težko stavili proti njim in pogosto jih bomo videli v nerealni sliki.

Sam sem goreč navijač SAINTS ekipe v NFL. Kadarkoli sem stavil sem stavil na njihovo zmago. Čas je mineval in v moji tabeli sem opazil, da te športne stave niso dobičkonosne. Enostavno sem nehal stavit na njih! Seveda spremljam vsako njihovo tekmo ampak ne stavim več.

Ste igralec, ki vseeno hočete vplačati takšne športne stave? Priporočam vam, da ta denar ločite od ostalega stavnega denarja.

7 RAZUMEVANJE PROFITA PONUDNIKOV ŠPORTNIH STAV

Kadar stavimo na šport je potrebno razumeti, kako ponudniki športnih stav ustvarjajo dobiček. Ko enkrat razumemo ta model, takrat lahko te informacije uporabimo na naši misiji.

Zgoraj sem pisal že nekaj o kvotah. Veliko igralcev športnih stav še vedno misli, da manjša kvota pomeni kdo bi naj zmagal tekmo. Temu pa žal ni tako, saj drugače bi bilo preveč enostavno in vsi bi bili bogataši. Ponudniki športnih stav dobiček ustvarjajo drugače.

Primer iz vidika stavnice.

https://wlbetathome.adsrv.eacdn.com/wl/clk/?btag=a_92048b_34805&aid=
BET AT HOME SPREJEMA SLOVENSKE REGISTRACIJE! NORE PROMOCIJE

Stavnica postavi kvote na eno ekipo 1,4 in na drugo 1,6. Torej stavnica postavi stave proti vsaki naši vloženi športni stavi. Dejansko oni stavijo na eni strani 40€ za dobitek 100€(kvota 1,4) in pri drugi 60€ za dobitek 100€ (kvota 1,6).

Kadar zmaga prva ekipa(kvota 1.4) izgubijo na eni strani 40€ in na drugi strani dobijo 100€. Kadar pa zmaga druga ekipa(kvota 1,6) takrat pa dobijo 100€ in izplačajo 60€.

Se pravi sami pa vzamejo razliko od 100€.

Ampak, če stavnica nima uravnoteženih stav takrat izgublja denar. To je razlog, da priredijo kvote in dosežejo v seštevku približno enak znesek vplačanih športnih stav na obeh straneh. Šele takrat so stave za njih dobičkonosne.

Po navadi ponudniki športnih stav postavijo kvote blizu skupaj ampaks svojo analizo lažje predvidite zmagovalca. Zapomnite si njihov cilj je uravnoteženost stav in ne določanje zmagovalca!

8 POZNAVANJE KLJUČNIH POZICIJ

Poznavanje ključnih igralcev in ključnih pozicij pri športnih stavah odigra ogromno vlogo. Ko enkrat poznate ključne pozicije pri posameznem športu, takrat pride na vrsto ocenjevanje igralcev na teh pozicijah.

Pri bejzbolu je najpomembnejša pozicija »PITCHER«. Kadar se tekma konča brez podaljškov traja tekma 9 iningov. Pitcherji kateri lahko mečejo več kot 6 ininngov so v MBL prava redkost. Torej je glavni igralec na igrišču skoraj dvakrat več časa kot njegova menjava. Vseeno pa je menjava prav tako pomembna in pri športnih stavah v MLB odigra zelo veliko vlogo.

Košarka je eden izmed športov pri katerih pozicija igralca ni tako pomembna. NBA je recimo šport pri katerem glavno vlogo odigra število zvezdnikov. Najboljši igralci v ligi in njihovo število v ekipi običajno določajo potek same tekme.

Pri nogometu in hokeju je podobno kot pri košarki vendar sam običajno preverim tudi statistiko golmanov.

Pri ameriškem nogometu je najpomembnejša pozicija Quarterback in nobena druga pozicija ne pride blizu.

Vsekakor pa moramo oceniti druge pozicije in jih podrobno analizirati. Začnite pri glavnih pozicijah in nato nadaljujte dalje.

9 VELIKE TEKME IMAJO BOLJŠE ANALIZE

Kot ste lahko prebrali že v točki 7 kako ponudniki športnih stav ustvarjajo dobiček. Torej hočejo pobrati veliko in uravnoteženo število stav.

Kadar ne ustvarijo uravnoteženih stav takrat so v riziku izgube denarja. Tekme katere so najbolj popularne ustvarijo tudi največ »akcije« (vplačanih športnih stav). Torej, če se zmotijo in postavijo kvote v teh tekmah napačno jih to lahko stane ogromno denarja.

Se spomnite, ponudniki športnih stav nočejo predvidet zmagovalca! Oni hočejo ustvarit uravnotežene stave. Torej pri velikih, popularnih tekmah morajo biti še posebej previdni in vložiti veliko truda. Ta trud se kaže v postavitvi kvot katere so si bližje skupaj kot kvote v ne popularnih tekmah.

V RAZMISLEK:

Ponudnik športnih stav ima recimo 10 tekem za postavitev kvot v enem dnevu. Ena izmed tekem predstavlja kar polovico vplačanih športnih stav. Ena tekma izmed 10 pa predstavlja najmanj popularno tekmo, katera predstavlja samo par procentov dnevno vplačanih športnih stav.  Ostalih 8 pa jih »pade« nekje vmes.

Na katero tekmo mislite, da se stavnica najbolj skoncentrira in postavi kvote najboljše? Seveda tista katera prinese največ akcije!

Najmanj pa seveda analizirajo tekmo katera prinese samo nekaj procentov akcije.

Nočem reci, da je najmanj popularna tekma vedno najboljša. Je pa dosti lažje poiskati kvote katere so za nas kot igralce športnih stav zelo pomembne. Riziko proti nagradi!

10 IZOGIBAJTE SE NEVARNIM ŠPORTOM!

Večinoma se igralci športnih stav nikoli ne vprašajo določenih vprašanj. No bolj je eno vprašanje. Ali so rezultati lahko prilagojeni? Seveda so lahko. Športi, ki so individualni so lažji za »prirediti«. Recimo tenis ali pa golf. Tega se je dobro zavedati ker vas lahko stane denarja. Ekipni športi so bolj »varni« in težji za prirediti rezultat. Ni potreben dogovor samo z enim igralcem.

NBA je eden izmed športov kateri je že imel v preteklosti nekaj škandalov prirejenih tekem.

Dobro je nekaj vedeti tudi o tem!

11 ŠPORTNE STAVE SO KOT POSEL

Če hočete uspeti pri športnih stavah je le te potrebno vzeti kot posel. Kot pri poslu moramo tukaj voditi evidenco o kapitalu, slediti našim rezultatom in se učiti iz napak. Vedno stremimo k boljšim rezultatom na vsakem področju!

Pričnite slediti svojim rezultatom že danes in stavite z ločenim denarjem. Ločite denar (bankroll) za vplačevanje športnih stav in svoje osebne finance. Tako boste lažje sledili svojim dobitkom. Seveda lahko dodajate denar v svoj bankroll vendar imejte vedno ločen bankroll.

ZAKLJUČEK:

11 OSNOVNIH STRATEGIJ PRI ŠPORTNIH STAVAH!

https://wlbetathome.adsrv.eacdn.com/wl/clk/?btag=a_92048b_34805&aid=
BET AT HOME SPREJEMA SLOVENSKE REGISTRACIJE! NORE PROMOCIJE!

Za začetnike pri športnih stavah je kar težko zaslužit profit in vam bo teh 11 strategij zelo olajšalo delo. Razdelite svoj denar za športne stave s tem stavite več in pridobivate izkušnje. Spremljajte vse svoje stave (zgubljene in dobitne). Specializirajte se v enem delu, enega športa. Nikoli ne stavite na ekipo za katero strastno navijate.Ko boste upoštevali vse kar je napisano v tem članku takrat se bo vaša uspešnost neverjetno dvignila. Tudi, ko vse to osvojite se učite naprej na vseh področjih, kot pri poslu.NAJPOMEMBNEJŠE: VZTRAJNOST! Vztrajajte tudi, če nekaj stav ne predvidite pravilno! >>>PONUDNIKI ŠPORTNIH STAV<<<

luckybet promocija
Luckybet.com Najhitrejše rastoča stavnica in sprejema slovenske registracije! Odlične kvote!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruleta Sistem Labouchere

Oscar’s Grind Ruleta Sistem