in

TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJA

TIGHT AGRESIVE POKER STRATEGIJA
TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJA

Zelo pomembna zadeva pri pokru je strategija, če igramo kar tako po občutku, smo obsojeni na izgubljanje denarja. Seveda to ni cilj, tudi kadar igramo samo za zabavo. Izgubljanje nikoli ni zabavno!

Tukaj pa pride v igro seveda POKER STRATEGIJA. Največ dobrih (dobitnih) poker igralcev uporablja TAG – TIGHT AGRESSIVE poker strategijo.

Saj je to v večini primerov resnično odlična strategija, tako za začetnike, kot izkušene poker igralce. Ta poker strategija vam bo prinesla dobiček na dolgi rok in je popolnoma vredna časa za učenje. Tight agressive je tudi poker strategija kjer bi moral vsak začetnik pokra začeti svojo pot. Vprašate zakaj ? Ker vam bo na dolgi rok prinesla dobiček in jo je lažje razumeti kot Lose agresive poker strategijo.

KAJ JE TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJA?

TIGHT AGRESSIVE besedi enostavno opisujeta število »handov« (kart katere držite v roki) in kako jih odigramo.

TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJA
TIGHT AGRESIVE IGRALEC

Prva beseda TIGHT – pomeni omejenost »handov« katere odigramo pri selekciji teh handov smo zelo previdni. Nikoli ne igramo recimo Jack dve različnih barv. Jack srce in dve karo isto ne sodita v naše limite izbranih handov.

Druga beseda AGRESSIVE pa pomeni kako odigramo hande, ko smo v igri. Odigramo jih agresivno, kot sama beseda opiše torej namesto klicanja stav in čekiranja. Pri tej poker strategiji večinoma uporabljamo stavljenje in višanje.

DRUGE POKER STRATEGIJE

Poznamo štiri glavne poker strategije, dve pri katerih izgubljamo denar in dve pri katerih ga dobivamo.

– Tight agressive poker strategija

–  Lose agressive poker strategija

–  Tight passive poker strategija

–  lose passive poker strategija

 

Verjetno že veste kar pomenijo posamezni stili ampak vseeno. Lose pomeni, da odigramo večje število handov in nismo tako selektivni kot pri tight poker strategiji. Pasive pa pomeni, da se večinoma poslužujemo klicanja stav in čekiranja. Ravno nasprotno kot pri agresivnih dveh stilih.

Lose agressive je sicer zelo profita bilna poker strategija vendar tudi najtežja. Tako, če niste že zelo izkušen poker igralec vam ne priporočam te poker strategije. Zelo težko se je je posluževati in zelo dobri morate biti pri branju vaših nasprotnikov.

Ravno zaradi tega razloga sem se odločil, da bom začetnikom in majn izkušenim razložil tight agressive strategijo.

ZAČETNI HANDI OZIROMA KAJ SPLOH IGRATI ?

Kadar vprašamo kakšnega zelo izkušenega poker igralca katere začetne karte sploh igrati, takrat nikoli ne dobimo jasnega odgovora. Takišni odgovori so kompleksni. Zelo so odvisni od igralcev, proti katerim igramo in pa pozicij iz katere igramo.

Če vprašamo pa po 10 najljubših handih pa vam bodo ponavadi odgovorili takole:

ZAČETNI HANDI V TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJI. NAJBOLJŠIH DESET POKER HANDOV V TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJI
POKER STRATEGIJA TIGHT AGRESSIVE

 

KAKO IGRAMO TIGHT AGRESSIVE

Pri TIGHT AGRESSIVE poker strategiji gre zato, da sami primemo bika za rogove.

Prevzamemo iniciativo! Na hitro: v kolikor mislimo, da imamo najboljši hand pri tej poker strategiji stavimo in ne čakamo nasprotnika, da prevzame kontrolo pota.

Kadar mislimo, da imamo najboljši hand, na flopu, turnu, riverju ali celo pred flopom stavimo in višamo. Bolje kot igranje pasivno kjer nasprotniku pustimo, da vidi naslednje karte brezplačno in nas zaradi tega premaga. Kadarkoli nasprotnik drži v rokah kombinacije (drawing hands) katere še niso končane mu moramo dobro zaračunati opcije nadaljevanja.

Za primer: odprta lestvica ali možnost flusha (barve) in se odločijo za igro. Takrat poskrbimo, da nas dobro plačajo saj v večini primerov ne pade prava karta. Pomembno je tudi igrati na dobri poker mreži kjer je veliko slabih igralcev, kateri plačajo ko imamo najboljši hand. Veliko slabih igralcev najdete pri tem poker ponudniku!

Kadar poskrbimo, da nasprotnik vedno dobro plača za izboljšanje svojega handa, takrat bomo dobitni na dolgi rok. Seveda bo včasih nasprotnik odnehal zaradi visokih stav, včasih bo nasprotnik zmagal ampak pri tej poker strategiji bo na dolgi rok denar pritekal k nam.

Pri TIGHT AGRESSIVE strategiji ne stavimo kot manijak ali pa stavimo brezbrižno. Kadar naletimo na veliko upora od našega nasprotnika ali pa imamo občutek, da nas nasprotnik drži v šahu. Takrat lahko svoj hand vržemo stran in se ne počutimo slabo. To nam bo prihranilo denar na dolgi rok. Fold ali check je vedno opcija tudi pri TiGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJI!

STAVITE BREZ STRAHU!

Mogoče se vas veliko sprašuje, saj ni nobene garancije, da bo naš hand, tudi, če drži na flopu in turnu še vedno najbolši na riverju ? Ali nebi bilo torej bolje počakati na river in staviti ko smo prepričani v zmago ?

Popolnoma napačno razmišljanje!

Kadar imamo najboljši hand in z tem najboljše možnosti za zmago, takrat seveda hočemo v potu čim več denarja. Tako bomo maksimalno zaslužili. MORAMO STAVITI ČE HOČEMO ZASLUŽITI!

Seveda, kot sem že omenil včasih bodo nasprotniki imeli srečo in jim bo padla prava karta. Na prvi pogled se bo zdelo, da izgubljate več denarja kot v primeru, da igrate pasivno. Temu ni tako, ker ko dobivate, dobivate več zaradi stav in višanj ter ko karta ne pade.

TIGHT AGRESSIVE vs TIGHT PASSIVE
TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJA

TO JE PAČ POKER! Najpomembnejša stvar je, da spravimo denar na sredino ko smo spredaj. Tako na dolgi rok služimo pri pokru denar.

Kadar je strah pred izgubo denarja premočan in se takšne agresije ne poslužujemo, kaj takrat? Takšne stvari se ponavljajo, če se igra na previsokih limitih in ni ustrezne banke vzadaj. Takrat se premaknite nekaj limitov nižje in če tudi to ne pomaga potem poker ni za vas. Pri pokru včasih dobimo in včasih zgubimo denar, tako pač je. Cilj je dobiti več denarja kot ga izgubiti in tako ostati na vrhu. To storimo tako, da enostavno igramo dober, agresiven poker in dobro stavimo.

PREGLED TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJE

Tako, to so temelji pri igranju dobre TIGHT AGRESSIVE poker strategije. Upam, da je bil to nekakšen nov pristop in ste se naučili kaj novega.

Ne samo, da vam bo ta poker strategija pomagala zmagati ampak agresivni stil igranja je zelo dobro hitro vzeti za svojega. Saj po dobro položenih temeljih, lahko kasneje to strategijo izboljšujete in nekako izpilite. Osnove tight agressive igralcev so vedno enake vendar se sami stil igranja še vedno razlikuje med njimi. Postati dober poker igralec je nekaj v poker strategiji še več pa v poker praksi. Tako lahko preberete vse knjige vendar potrebujete tudi ogromno časa za mizami.

>>KAR POGUMNO ZA MIZE<<<

GRAF IGRALCA KATERI UPORABLJA TIGHT AGRESSIVE POKER STRATEGIJO STRATEGIJO
POKER STRATEGIJA TIGHT AGRESSIVE – GRAF

 

 

 

 

 

 

 

 

Veliki Martingale Sistem Za Ruleto

ŠPORTNE STAVE

SPLOŠNO O ŠPORTNIH STAVAH